sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Omenankukkilla varustettu ristiäiskakku





Ristiäiskakku kummitytölleni. Kakku oli 5 munan sokerikakkupohja sydämenmuotoiseen vuokaan. Pohjan jouduin tekemään pariin otteeseen. Alunperin suunnitelmissa oli kupera kakku, johon tulisi alareunaan sokeripitsi ja omenapuu, mutta kupera kakkupohja ei onnistunut ensi yrittämällä, ja päädyinkin sitten turvallisenpaan ratkaisuun ja tein suoraan sydämenmuotoisen kakun.

Pohjan muodon muuttuminen aiheutti myös sen, että alkuperäinen omenapuu idea ei enään onnistunut, ja päädyin laittamaan jo etukätee valmistamamani omenankukat kakun päälle, reunoja kiertämään, kuten tässä kakussa aikanaan tein:


(Huh, ihanaa huomata, että kehitystä on tapahtunut kolmessa vuodessa!)

Kuten tässä vuonna 2012 tekemässäni violetissa kakussa, myös tässä tuoreemmassakin kakussa oli täytteenä kinuskivaahtoa ja kokonaisia vadelmia.

Kakun reunoilla oli sokeripitsi, ja tällä kertaa havaitsin yhden seikan, jonka haluan jakaa teille muillekkin:

Sokeripitsin pystyy teoriassa tekemään jo vaikka kuukautta aikaisemmin valmiiksi, MUTTA: Tässä kakussa oli toisella reunalla pari viikkoa aikaisemmin tehty pitsi, ja toisella reunalla samana päivänä tehty pitsi, jonka länttäsin lähestulkoon suoraa uunista otettuna kakun kylkeen kiinni. Ero siinä, kuinka pitsit tarttuivat kakun pintaan ja kuinka siistiä jälkeä tuli, oli huikaiseva. Aikaisemmin tehty pitsi ei meinannut tarttua ollenkaan pintaan kiinni ja se pitsi myös rupesi myöhemmin kupruilemaan kakun pinnasta irti.  Eli, jos suinkin vain aika riittää, kannattaa sokeripitsi tehdä vasta juuri ennen kakkuun kiinnittämistä, siten onnistuminen on todennäköisempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti